PSO

De PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) van TNO is hét meetinstrument waarmee je de prestaties van jouw bedrijf inzichtelijk maakt. Het is een landelijk erkend en wetenschappelijk onderbouwd keurmerk, waarmee werkgevers zich kunnen onderscheiden op het gebied van sociaal ondernemen. 

Advizius is licentiehouder en dé expert op het gebied van PSO-advies. Onze adviseurs zijn al sinds 2013 actief en hebben een zeer uitgebreid en divers portfolio opgebouwd in het begeleiden van bedrijven en overheidsinstanties. Wij staan garant voor 100% succes en optimale procesbegeleiding, voor elk type organisatie.

Voordelen PSO

Een PSO-certificering heeft veel voordelen voor jouw organisatie, zowel sociaal als economisch. Denk aan:

Versterking van je sociale profiel

Het PSO-keurmerk versterkt de positionering en het sociale profiel van jouw organisatie in de markt. Hierdoor onderscheid je je positief van niet-gecertificeerde organisaties. Je sluit je aan bij een groeiende groep inclusieve werkgevers, afkomstig uit alle branches en overheden.

Korting op Social Return-verplichting

Steeds meer gemeenten, provincies, rijksoverheid en woningbouwcorporaties passen de PSO toe binnen inkoop- en aanbestedingsbeleid. Ze gebruiken het bijvoorbeeld als (gunnings)criterium of kennen meer punten toe. Ook biedt het keurmerk in veel regio’s geheel of gedeeltelijke vrijstelling van een Social Returnverplichting. De duurzame inspanning wordt hiermee beloond en het biedt hierdoor direct voordeel bij aanbestedingen!

Meer omzet

Andere bedrijven met een PSO-erkenning zullen ook steeds selectiever worden in het kiezen van hun toeleveranciers en kiezen dus ook voor inkoop bij andere gecertificeerde bedrijven. Op deze manier kan een PSO-erkenning positief bijdragen aan de bedrijfsomzet.

Hulpmiddel bij Inclusief HR

De PSO helpt doelmatig aan de slag te gaan met inclusief werkgeverschap. Met de rekentool bepaal je waar jouw organisatie staat. Hierdoor kan je eenvoudig bepalen welke stappen er nog gezet moeten worden om doelstellingen te bereiken. Het geeft tevens inzicht in de positie ten opzichte van de eisen van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten.

Onderdeel van rapportage CSRD, MVO en SDG's

De PSO kan gebruikt worden bij CSRD-rapportage. Deze Europese richtlijn geldt vanaf 2024 voor grote bedrijven, gevolgd in 2026 door beursgenoteerde MKB-bedrijven. De verwachting is dat ook het reguliere MKB daarna volgt.   

Onze aanpak


Een PSO-adviseur van Advizius ontzorgt je door de rol van procesbegeleider op zich te nemen. Wij hebben eigen tools ontwikkeld, waarmee je snel en efficiënt de benodigde gegevens kan ophalen en verwerken. Dit scheelt jou veel tijd en daardoor houd je de last op de organisatie zo laag mogelijk. Tevens helpt het je een zo hoog mogelijke score op de PSO-ladder te behalen. Wij geven 100% garantie op succes!

Dit doen wij door het inzetten van:

  • Kick-off sessie met duidelijke instructie en kennisoverdracht.
  • Toolkit PSO.
  • Gesprekken op locatie of online.
  • Advies over regelingen en subsidies.
  • Handige tips voor ophalen bewijslast. 
  • Nulmeting uitvoeren.
  • Uitvoeren proefaudit.
  • Gap-analyse maken voor groei.

Onze adviseurs


Gecertificeerde PSO-adviseurs

Al onze adviseurs zijn gecertificeerd PSO-adviseur en hebben een succesvol track record in het begeleiden en adviseren van bedrijven bij het behalen van een PSO-certificering. Wij staan garant voor 100% succes en een optimale procesbegeleiding. Wij hebben als sinds 2013 ervaring in het begeleiden en adviseren van bedrijven allerlei branches en diverse grootteklasses; van MKB tot multinational. Ons werkgebied is heel Nederland en wij werken bij u op locatie, of online vanaf onze eigen vestiging.  

Mariska Cubuk is naast gecertificeerd PSO-adviseur tevens lid van de Commissie van Deskundigen bij TNO/PSO-Nederland. Dat betekent dat wij onze praktijkervaring inzetten ten behoeve van de doorontwikkeling van de PSO-sytematiek.   

Onze adviseurs:
 

Bianca Hofmeijer - 06 86 81 22 59
Mariska Cubuk - 06 86 80 09 87
Kirsten Lippens - 06 34 23 00 24
Marianne van Schaik -06 20 90 04 15
Wij werken samen met:
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.