Nieuws

Het verhaal van Stefanie Smeets | AVR

Stefanie Smeets, HR Business partner en projectleider Social Return

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Zij zet afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. De ambitie van AVR is een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft.

PSO-certificering

Bij AVR staat men altijd open voor verbetering en één daarvan is het behalen van de aspirant-status op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). Het doel van de PSO is, meer mensen met een kwetsbare positie aan een baan te helpen en bij AVR helpen ze hier graag aan mee. HR Business partner en projectleider Social Return bij AVR Stefanie Smeets zegt hierover: “Wij hebben al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, maar van de PSO hadden we nog nooit gehoord. Vanuit een gemeente kwam de eis om minimaal de PSO Aspirant-status te behalen en dit heeft ertoe gezet dat wij onmiddellijk aan de slag zijn gegaan met social return en het behalen van ons PSO-certificaat”.

Via de website van PSO kwam AVR bij Advizius en deed een aanvraag voor een offerte om haar te begeleiden en te adviseren bij het behalen van de certificering. Na het eerste contact was er meteen een klik tussen Bianca Hofmeijer (consultant bij Advizius) en Stefanie. Hierover zegt Stefanie: ”Sinds onze kennismaking met Advizius was het duidelijk dat AVR zich verder kon professionaliseren met betrekking tot social return en inclusief werkgeverschap. Door middel van de brede dienstverlening van Advizius is dit ons ook gelukt. Mede hierdoor behaalden wij vrij vlot de PSO Aspirant-status, iets waar wij eigenlijk de aanvraag voor hadden gedaan bij Advizius. Inmiddels is de hercertificering voor trede 1 ook al ingezet.”

Regelmatig contact

Om de week plannen Bianca en Stefanie een overleg in. Hierin bespreken zij onder andere hoe AVR de procedures rondom Social Return kan optimaliseren, hoe zij kunnen blijven voldoen aan de PSO verplichting en daarnaast ondersteunt Bianca bij de projectplanning die AVR maakt. Stefanie: “In eerste instantie deden we alleen een aanvraag voor ondersteuning bij het behalen van de PSO-certificering. Advizius dacht echter meteen goed met ons mee en wij konden gebruik maken van de vele dienstverleningen die Advizius biedt.”

AVR faciliteert op dit moment niet alleen werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar zij stimuleert ook leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Iets wat wij als Advizius natuurlijk toejuichen.

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen de organisatie te laten werken dient de potentiële werknemer gescreend te worden. “Advizius ondersteunt AVR hierbij en sinds dit gebeurt, is er veel meer structuur aangebracht bij de screening”, geeft Stefanie aan.

Hoe kijkt AVR naar de toekomst?

Onlangs heeft de audit plaatsgevonden voor het behalen van trede één op de PSO. Gezien de ondersteuning van Bianca, die hier veel ervaring mee heeft, kijkt AVR hier met optimisme naar. “In de toekomst hoopt AVR de tweede trede te behalen. Gezien waar wij nu staan en waar wij vandaan komen, hebben wij hierin alle vertrouwen. Een grote uitdaging is het verkrijgen van aanwas van personeel, maar gelukkig ondersteunt Bianca in het aanschrijven van bedrijven, is ze proactief, houdt ze mij scherp en niet onbelangrijk, ze komt altijd haar afspraken na.”

Binnen Advizius kunnen wij je ondersteunen in het verkrijgen en behouden van het PSO-certificaat, geven we trainingen en advies en kunnen we met jou kijken naar kansen met SROI.

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen, neem dan gerust contact op met ons via de telefoon of per e-mail.

Bel ons mail ons

Mede door de brede dienstverlening van Advizius behaalden wij al vrij vlot de PSO Aspirant-status. Inmiddels is de hercertificering voor trede 1 ook al ingezet.

Meer klantverhalen
PSO 30+ certificaat voor Djopzz Groep TROTS!
Ben jij onze nieuwe collega??? Officemanager
PSO-folder Advizius download hem nu!
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.