Nieuws

Aangepaste PSO-normen

per 1 april 2023

Met ingang van 1 april 2023 is de nieuwe PSO-handleiding versie 2.1 van kracht. Ten opzichte van versie 2.0 zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Hieronder lichten wij deze toe:

1. Invoering van de Basistrede.

Dit is een nieuw certificaat dat op de PSO-ladder ligt tussen de Aspirant-status en trede 1. Deze basistrede is ingebouwd in de PSO om bedrijven te belonen voor hun bovengemiddelde prestaties om kwetsbare groepen in dienst te hebben, maar die nog niet tot de 35% best presterende bedrijven behoren.

2. Vervallen extra verlenging Aspirant-status.

De afgelopen jaren was het mogelijk om de Aspirant-status tweemaal te verlengen in verband met Corona-maatregelen. Per 1 april 2023 vervalt deze optie, waardoor het voortaan nog eenmaal verlengd mag worden. Dit betekent dat een organisatie maximaal 4 jaar de Aspirant-status kan dragen.

3. Uitbreiding PSO-doelgroep

Per 1 april 2023 wordt de PSO-doelgroep uitgebreid. Vanaf deze datum tellen ook alle personen mee die vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming Oekraïne.

Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met onze PSO-adviseurs Bianca Hofmeijer of Mariska Cubuk.

bel bianca mail mariska

Meer klantverhalen
PSO 30+ certificaat voor Djopzz Groep TROTS!
Ben jij onze nieuwe collega??? Officemanager
PSO-folder Advizius download hem nu!
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.